U centru Sarajeva otpočelo odbrojavanje do EYOF 2019

Ispred Sarajevo City Centra danas je upriličeno svečano otkrivanje velike maskote Groodvy i postavljanje sata koji otkucava vrijeme do EYOF-a 2019 - najvećeg sportskog događaja u Sarajevu i Istočnom Sarajevu nakon Olimpijskih igara 1984. godine.

Svečanu ceremoniju otvorili su gradonačelnik grada Sarajevo, g. Abdulah Skaka, direktor turističke zajednice Kantona Sarajevo, g. Nermin Muzur, predsjedavajući Olimpijskog komiteta BiH, g. Siniša Kisić, te direktor i zamjenik direktora „EYOF 2019“ d.o.o., g.Senahid Godinjak i g. Natko Sudžuka.

Prije zvaničnog otvaranja, upriličen je zabavni dio programa. Za sve prisutne, ali prije svega one najmlađe pripremili smo kreativne radionice na temu olimpizma, društvene igre (ne ljuti se čovječe, hop hop, kviz). Posjetiće nas i Maša i Medo, koji će se zajedno sa maskotom Groodvy družiti sa mališanima. Sav zabavni program pripremila je agencija „Visia“ d.o.o. koja je i idejni tvorac maskote Groodvy. Ovom prilikom, EYOF 2019 je uručio zahvalnice agenciji „Visia“ d.o.o. i Networks-u na dosadašnjoj pomoći u realizaciji aktivnosti na toku pripreme festivala.

Zahvaljujući Turističkoj zajednici Kantona Sarajevo i Gradu Sarajevo, ova ideja je pretočena u djelo.

„Zahvaljujemo se košarkaškom klubu „Ilidža“ i košarkaškom klubum „BBY“ (Bosnian Basketball Youth) na podršci i njihovim trenerima na čelu sa direktorom Admirom Sakočem. Klubovi kojima je u centru pažnje rad i razvoj mladih košarkaša, učenju pozitivnim vrijednostima života, edukacije kako u sportskom tako i u pedagoškom smislu. Imaju želju da stvore mrežu druženja i sportskog zivota na teritoriji cijele BiH koja je očigledno plodno tlo, prepoznamo, omogućimo i podstaknemo razvoj talentovanih igrača i da pod sloganom idemo zajedno da “Svi imaju pravo na igru”. Ovom prilikom pozivamo svu djecu da se priključe ovoj pozitivnoj sportskoj prici. Hvala tenis „Head“ akademiji koji su nam omogućili teren, rekvizite i trenere kako bi se danas mališani zabavili igranjem tenisa“, poručili su iz EYOF-a.

Za ostale posjetioce spremili smo zabavni program uz DJ-a, kao i poklone naših partnera. Svi posjetioci koji još nisu aplicirali za volontere na EYOF 2019, potrebne informacije će moći dobiti na EYOF volonter štandu.

Osim tajmera, svi sugrađani će imati priliku da putem interaktivnog HD ekrana saznaju sve informacije o projektu, komuniciraju sa firmom „EYOF 2019“ d.o.o., te učestvuju u različitim nagradnim igrama. Na ovaj način održavaćemo konstantnu interakciju sa građanima.

Podsjećamo, EYOF 2019 je najveći sportski olimpijski festival nakon ZOI ’84, na kojem učestvuju mladi sportisti između 14 i 18 godina. Organizuje se zimski i ljetni festival svake dvije godine. EYOF je u sastavu Evropskog olimpijskog komiteta koji ima eksluzivna prava na događaj.

 

NAŠI PARTNERI