Posjetite štand EYOF 2019 na sajmu Isplori u Sarajevu

Međunarodni investicijski sajam sporta, sportske opreme, lova i ribolova ISPLORI 2018 održat će se od 8. do 13. maja 2018. godine u Olimpijskoj dvorani Juan Antonio Samaranch - Zetra u Sarajevu, u organizaciji Agencije za promociju sporta Isplori sa centralnim sjedištem u Saveznoj Republici Njemačkoj.

Sarajevo je izabrano kao prva lokacija održavanja sajma koji će se održati i u drugim evropskim gradovima, kao što je Keln, u decembru 2018. godine.

U okviru Sajma Isplori 2018, na površini od 15.000 metara kvadratnih, bit će predstavljeno 80 sportskih disciplina, a izlagači će imati priliku posjetiocima prikazati svoja postignuća u različitim oblastima sportske industrije, od sportske infrastrukture, opreme za sportske objekte, opreme za sportiste, lovce, ribolovce.

Desetog maja 2018. godine bit će organizovan Business day, koji će na jednom mjestu okupiti predstavnike lokalnih preduzeća i poslovne zajednice koji će biti u prilici predstaviti svoje projekte vezane za sport, rekreaciju, sportsku industriju zainteresovanim investitorima iz cijelog svijeta.

Planirano je da tokom trajanja Sajma Isplori 2018 svaki dan budu održana naučna predavanja u okviru kojih će posjetiocima biti predstavljena najnovija tehnička dostignuća u proizvodnji sportske opreme, pravilnom korištenju sportske opreme, kao i predavanja medicinskih stručnjaka iz oblasti rehabilitacije, psihologije i psihoterapije, fizikalne terapije u sportu, kao i pravilne ishrane sportista.

Očekuje se da će na Sajmu Isplori 2018 učestvovati više od 500 izlagača iz BiH, regiona i svijeta. Posjetioci Sajma Isplori 2018, osim u obilasku štandova, imat će priliku uživati i u različitim zabavnim sadržajima namijenjenim svim generacijama, od najmlađih do posjetilaca starije životne dobi. Takođe, tokom Sajma Isplori 2018 posjetioco i učesnici Sajma imat će priliku družiti se sa poznatim bh. sportistima koji su ostvarili značajne rezultate na domaćoj i na međunarodnoj sportskoj sceni.

Tokom svih pet dana Sajma, posjetioci će moći saznati više informacija i o projektu EYOF 2019. Svi zainteresovani volonteri će moći na licu mjesta da dobiju uputstva vezano za aplikaciju za volontere.

NAŠI PARTNERI