EYOF 2019 predstavljen na skupštini Evropskog olimpijskog komiteta

Delegacija EYOF 2019 je od 22. do 26. novembra prisustvovala 46. Generalnoj skupštini Evropskog olimpijskog komiteta u Zagrebu.

Direktor EYOF 2019 Senahid Godinjak i marketing menadžer Jasmin Ademović su prezentovali članovima Skupštine Izvještaj o napretku i realizaciji priprema. Kroz prezentaciju je naglašeno da je novi menadžment počeo sa radom početkom 2017. godine.

Također, prezentovana je kompletna organizaciona struktura, realizovani infrastrukturni projekti adaptacije borilišta, pokrenute javne nabavke, kao i planirane aktivnosti za narednu godinu.

Evropski olimpijski komitet iskazao je puno povjerenje u realizaciju projekta i istaknuo da se gradovi domaćini, Sarajevo i Istočno Sarajevo, nalaze na dobrom putu koji garantuje uspješnu organizaciju EYOF-a 2019.

Osim na Generalnoj skupštini EOK-a, delegacija EYOF 2019 u Zagrebu je prisustvovala i na debrifingu ljetnih igara EYOF 2017, koji je održan u julu u Gyoru, Mađarska.

Domaćini ovog festivala prezentovali su način realizacije Igara, te izazove sa kojima su se susreli tokom organizacije festivala.

Prenesena iskustva bit će od velike koristi za organizaciju EYOF 2019 Sarajevo i Istočno Sarajevo.

 

NAŠI PARTNERI