Poslednja dodjela medalja na Medal plazi

Večeras je održana i četvrta oficijelna ceremonija dodjele medalja EYOF 2019. Na “Medal plazi”, na Ilidži u Sarajevu. Posjetioce je zabavljao DJ Addu I bend Balkanjeros.

Posljednjeg dana takmičenja na EYOF-u, kada je u pitanju alpsko skijanje, na Jahorini se vozio veleslalom za muškarce. Pobjednik i osvajač zlatne medalje je Amdal Andreas Soensterud iz Norveške sa vremenom 2:09:95. Danas je održano i takmičenje u CrossCountry kategoriji, u disciplini Sprint za djevojke i muškarce. Prvo mjesto osvojio je Andreas Bergsland, iz Norveške, startni broj 11.

Danas je održano i takmičenje Bjelašnici u Snowboard Big Airu, u konkurenciji muškaraca i djevojaka. Pobjedu u muškoj konkurenciji još jednom je ostvario Nick Pounter iz Švicarske sa startnim brojem 41. On je osvojio 184,25 bodova. U ženskoj konkurenciji zlatnu medalju je osvojila Švicarkinja Bianca Gisler, startni broj 6, sa 167.0 bodova.

U dvorani Mirza Delibašić u Sarajevu završeno je takmičenje umjetničkog klizanja. Od dječaka najbolji je vrlo očekivano bio Rus Ilya Yabolkov sa ukupnim rezultatom od 211,42 boda. 

Četvrti dan takmičenja na EYOF-u u Sarajevu i Istočnom Sarajevu obilježile su utakmice u hokeju na ledu. Utakmica za treće mjesto odigrala se između timova Rusije i Finske. U veoma neizvjesnom meču slavila je ekipa Finske rezultatom 3:1.Posljednjeg dana takmičenja na EYOF-u, kada je u pitanju umjetničko klizanje  u dvorani Mirze Delibašića Centar Skenderija, održano je takmičenje u kojem je učestvovalo 29 djevojčica i 15 dječaka.

Pobjedu je odnijela maestralna Ruskinja Anna Shcherbakova koja još od juče čvrsto drži prvu poziciju, osvojivši danas 202,79 bodova.

U finalnoj hokejaškoj utakmici EYOF-a 2019, reprezentacija Češke savladala je Bjelorusiju rezultatom 3:1.

Finalna utakmica u hokeju na ledu između timova Bjelorusije i Češke privukla je veliku pažnju građana. Publike i navijača nije nedostajalo, tribine su bile skoro popunjene. Prije 35 godina na istom mjestu susreli su se Čehoslovačka i Sovjetski savez, gdje jeubjedljivu pobjedu odnijela Čehoslovačka. 

U polufinale u karlingu prošli su Velika Britanija i Poljska, a u drugoj utakmici polufinala sastaće se Švajcarska i Mađarska. Obje utakmice počinju u 09:00h, dok se finale igra od 13:30h. 

Oficijelna dodjela medalja zadnjeg dana takmičenja, odnosno u petak, dešavaće se u Istočnom Novom Sarajevu, nakon čega će svečanom ceremonijom EYOF i zvanično biti zatvoren. Prijatelji EYOF-a su pripremili i program na platou Skenderije gdje vas još sutra očekuje bogat zabavni program i to već od 17:00h uz direktan prenos dodjele medalja u 19:30h. U zabavnom programu na Skenderiji učestvovaće mnogobrojne škole iz BIH ali i prijatelji EYOFA koji će se predstaviti uz dobru zabavu.

 

NAŠI PARTNERI