Aktuelni rezultati sa borilišta

Trka na Jahorini u disciplini veleslalom za dječake je počela na vrijeme, jutros u 10:00 h, utrka je završila u korist Norvežanina Amdala Andreasa Soensteruda koji je osvojio zlato sa prolaznim vremenom 2:09:95. Na drugom mjestu je Rus Nikita Kazazev sa vremenom 2:10.02 dok je na trećoj poziciji Italijan Matteo Benedotti koji je ostvario vrijeme 2:10.23.
Kada rezimiramo najuspješniji na Jahorini su bili Austrijanci koji su osvojili tri zlata dok je jedno najsjajnije odličje pripalo Norvežanima.

Što se tiče Bjelašnice, od jutros su završile kvalifikacije za momke i djevojke u discipline snowboard big air, a trenutno je u toku i finale u ovoj discipline. Za sad sve ide po planiranom rasporedu.

Na Igmanu su završene četvrtfinalne utrke za momke i djevojke u disciplini sprint classic technique. Trke se nastavljaju, te uskoro očekujemo imena prvih finalista!

Takmičenje u umjetničkom klizanju za djevojčice (slobodni program) je počelo prije pola sata, u Olimpijskoj dvorani “Mirza Delibašić” u Skenderiji, a počela je I borba za 5. mjesto u hokeju na ledu u Zetri, gdje se od 12:00 sati bore ekipe Slovačke i Švicarske.

U Sali “Peki” Pale je program u karlingu kao i prethodnih dana počeo već u 09:30. Trenutno su najbolje plasirane ekipe Velike Britanije i Danske.

 

NAŠI PARTNERI