U Olimpijskom parku u Palama postavljena maskota Groodvy

U Olimpijskom parku na Palama pušten je u rad brojač koji je počeo da odbrojava vrijeme do početka velike sportske manifestacije – Evropskog omladinskog olimpijskog festivala - EYOF 2019, koja će biti održana od 9. do 16. februara u Istočnom Sarajevu i Sarajevu. U Olimpijskom parku na Palama postavljen je i Groodvy , maskota EYOF-a 2019.

„Ovo je najbolje mjesto gdje smo mogli postaviti mjerač vremena i Groodvy-a. Ovdje su se susreli sa jedne strane Olimpijska pahuljica koja simbolizuje Olimpijadu 1984. godine i Groodvy, maskota EYOF-a 2019“, naveo je Vuković.

On je rekao da je ovo prvi u nizu događaja koji će uslijediti do početka olimpijade, a koji će biti promotivnog karaktera i zahvalio svima koji su pomogli da sve bude spremno za početak EYOF-a.

„Vraćamo se na mjesto organizacije velikih takmičenja u zimskim sportovima. Ovo je prilika da pokažemo da znamo da radimo velike stvari“, istakao je Vuković.

On je naglasio da je EYOF prilika za promociju turističkih kapaciteta, jer će boraviti takmičari i ekipe iz 46 zemalja. Vuković je dodao da će uz pomoć struke, klubova i smučarskih saveza i svih ljudi dobre volje uspjeti u namjeri i u februaru ispratiti ljude sa razmišljanjem da su bili na mjestu gdje vrijedi opet doći. Vuković je zahvalio Olimpijskom komitetu BiH koji je finansirao izradu maskote Groodvy preduzeću „EYOF 2019“ d.o.o.  koje je postavilo brojač.

Potpredsjednik Olimpijskog komiteta BiH Izet Rađo rekao je da ova manifestacija znatno povećava potencijal Istočnog Sarajeva i Sarajeva kao destinacija koje mogu organizovati velika takmičenja, čime se mijenja slika o BiH.

„Najznačajnije je da se ovdje susreće lijepa prošlost, a to je Vučko maskota ZOI 84 i lijepa budućnost `Groodvy, naveo je Rađo.

Olimpijac Momo Skoko kaže da sada, nakon 35 godina od Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu, EYOF evocira sve uspomene i ističe da su sportisti pravi ambasadori BiH jer je predstavljaju u pravom svjetlu.

NAŠI PARTNERI