Formiran tim za promociju volonterskog programa EYOF 2019

Od 9. do 11.10.2018. godine u Sarajevu održan je seminar za mlade promotere volonterskog programa EYOF 2019. Ovaj festival, kao najveći događaj za mlade sportiste od 14-18 godina, biće održan u februaru 2019.godine u domaćinstvu gradova Sarajevo i Istočno Sarajevo.

EYOF 2019 biće domaćin preko 3000 učesnika, uključujući takmičare iz 45 evropskih zemalja. Organizaciji ovog događaja veliki doprinos će pružiti i oko 1000 volontera iz cijele Evrope.
Zbog potrebe za velikim brojem kvalitetnih i motivisanih volontera, EYOF 2019 je potpisao Sporazum o saradnji sa Inkubatorom društvenih inovacija MUNJA. Zahvaljujući podršci Francuske ambasade u BiH i ambasadoru Guillaume Rousson, otvoren je poziv za 20 mladih iz cijele BiH da postanu promoteri volonterskog programa EYOF 2019.

Seminar je otvoren u sklopu treće godišnjice platforme Hocu.ba, uz pozdravne govore njegove Ekselencije Ambasadora Republike Francuske Guillaume Rousson i direktora EYOF 2019 Senahida Godinjaka. Seminar je naredna 2 dana nastavljen u prostorijama Olimpijskog muzeja. Mladi iz Bihaća, Prijedora, Bijeljine, Tuzle, Gornjeg Vakufa i Sarajeva, tokom tri dana seminara kreirali su plan aktivnosti za naredni mjesec dana. Aktivnosti obuhvataju kreativne prezentacije koje će promoteri predstaviti studentima, srednjoškolcima, predstavnicima omladinskih organizacija, sportskim društvima i klubovima širom BiH. Ove prezentacije će rezultirati brojnim prijavama volontera za EYOF 2019, koji će biti dio istorijskog događaja.

Prijave za volontere su još uvijek otovrene, te pozivamo sve mlade da se prijave putem naše web stranice: www.eyof2019.net , a odgovore na sva pitanja u vezi prijave mogu dobiti na Fb stranici EYOF 2019 volunteers.

NAŠI PARTNERI