MEDIJI

PR SLUŽBA EYOF 2019

PR OFFICER : Jovana Beribaka, e-mail: jovana.beribaka@eyof2019.net

PR MANAGER: Nerminka Emric, e-mail: nerminka.emric@eyof2019.net

OFFICIAL MEDIA E-MAIL:  press@eyof2019.net

Internacionalni i domaći mediji biće registrovani putem oficijalne stranice EYOF 2019 Sarajevo&Istočno Sarajevo preko linka u Registracijskom i akreditacijskom sistemu (RAS). Registracije su otvorene od 30. novembra 2018. godine do 31. januara 2019. godine. Nakon zatvaranja sistema za registraciju, nijedna vrsta registracije neće biti moguća.

Akreditacija medija je neophodna za korištenje medijskih usluga, uključujući i ulaz u područja rezervisana za štampu. Akreditacija medija je dostupna samo zvaničnim medijskim pružaocima, novinarima, reporterima, stručnjacima za štampu i fotografima.

Predstavnici medija mogu se registrovati za događaj u dvije glavne kategorije: "Media" i "TV". Pod kategorije u okviru Media su "Press" i "Photo", dok su pod kategorije u kategoriji TV "Host Broadcaster", "Rights holder", "Non-Rights Holder". Za fotografe, neophodno je da zahtijevaju foto akreditaciju, jer samo ova vrsta akreditacije omogućava pristup fotografskim pozicijama dodijeljenim na takmičenjima.

Rokovi

30. novembar 2018. godine

Otvaranje akreditacija za medije

31. januar 2019. godine

Krajnji rok za plaćanje i rezervaciju hotela za medije

31. december 2018. godine

Krajnji rok za akrediataciju medija uključujući podatke o putovanju

07. februar 2019. godine

Otvaranje glavnog pres centra

10. februar 2019. godine

Ceremonija otvaranja

10.-15. februar 2019. godine

Takmičarski dani

15. februar 2019. godine

Ceremonija zatvaranja

17. februar 2019. godine

Zatvaranje glavnog pres centra

 

Informacije o smještaju

Rezervacija i plaćanje smještaja je zadatak i odgovornost predstavnika medija. Ipak, Organizacioni komitet preporučuje korištenje zvaničnog medijskog hotela, Hotela Terme, Ilidža gdje rezervirana kvota mjesta je dostupna do 31. decembra 2018. godine.

Hotel Terme, Ilidža

Nalazi se na Ilidži, od Međunarodnog aerodroma Sarajevo udaljen 2 km, od centra Sarajeva 8 km, a od Vrela Bosne 3 km. Dio je grupacije Hoteli Ilidža. Hotel ima 219 klimatiziranih smještajnih jedinica u dvije kategorije: superior i deluxe na tri sprata i prostrani parking bez plaćanja. Pogodnosti: restoran, bar, wellness i spa centar, konferencijski centar sa multifunkcionalnim salama. Hotel ima sobe prilagođene osobama sa ograničenom pokretljivošću, bez koraka hodnika i povezanih prostorija pogodnih za duži boravak. Dodatne pogodnosti: sef, usluga pranja veša, servis buđenja, prtljag, fotokopiranje, faksiranje, besplatni wi-fi, izleti, prevoz od / do aerodroma.

 

Akreditacija medija

Svi registrovani predstavnici medija mogu preuzeti akreditaciju u Glavnom press centru koji će biti lociran u Hotelu "Terme". Također, na ovoj lokaciji se fotografima isporučuju fotografski prsluci potrebni za ulazak u Photo Positions.

Kontakti organizacionog komiteta 

                                                                                  

Za buduće informacije vezano za Pres servis kontaktirajte nas putem e-mail: press@eyof2019.net

Oficijelni Facebook sajt: https://www.facebook.com/EYOF2019/ 

Oficijelni Instagram sajt: https://www.instagram.com/EYOF2019/ 

 

NAŠI PARTNERI