GROODVY posjetio Olimpijsku ljepoticu Jahorinu

EYOF2019
EYOF2019
EYOF2019
EYOF2019
EYOF2019

Evropski olimpijski festival mladih – EYOF 2019. i maskota ovog olimpijskog događaja ”Groodvy” predstavljeni su danas na planini Jahorina, na kojoj je i zvanično otvorena zimska sezona.

Predstavljanju “Groodvy-a” su prisustvovali mališani iz osnovnih škola ”Sveti Sava” iz Istočnog Novog Sarajeva i ”Grbavica” iz Sarajeva, koji su imali priliku da se druže i slikaju s ”Groodvyjem”, te učestvuju u igrama koje su organizatori osmislili za ovaj događaj, prenosi FENA.

Portparol EYOF-a 2019. Jovana Beribaka naglašava da je cilj manifestacije bio druženje i upoznavanje djece, te prezentacija Jahorine i zimskog olimpijskog festivala koji će 2019. godine biti održan u Istočnom Sarajevu i Sarajevu.

“Organizovali smo igre za najmlađe, koje će nažalost zbog loših vremenskih uslova biti održane u zatvorenom prostoru, a ovo su prvi koraci predstavljanja EYOF-a 2019. u sklopu zimske sezone”, rekla je Beribaka.

Dodaje da će tokom zimske sezone ”Groodvy” često posjećivati bh. planine i družiti se sa djecom, te predstavljati EYOF 2019 i kapacitete naših planina.

NAŠI PARTNERI