Presjek dešavanja i prvi rezultati!

Zadnji dan takmičenja na EYOF 2019, na Bjelašnici se održava paralel slalom (mix). Prva vožnja je počela sa zakašnjenjem, jutros u 10:25. Učestvovalo je ukupno 16 ekipa, a u polufinalu su se našle Austrija, Norveška, Njemačka i Francuska. Ekipe Austrije i Francuske su pobijedile i u finalu se se borile za prvo mjesto, koje je na kraju otišlo u Francusku, dok je Norveška osvojila bronzanu medalju!

Na Igmanu se danas od 10:30 mogla pogledati štafeta u skijaškom trčanju 4x5 km (mix), učestvovalo je 22 ekipe, trka se privodi kraju, pa ćemo uskoro imati i prve rezultate.

Na Dvorištima je danas također bila štafeta, ali u biatlonu, u disciplini 2x7.5 km + 2x6 km (mix), a utrka je počela jutros u 10:00, najboljima u ovoj disciplini su se pokazale ekipe Norveške na prvom, Francuske na drugom i Finske na trećem mjestu. Ovime su završena takmičenja u biatlonu!

U Skenderiji se od 11:05 održava utrka na 1000m u brzom klizanju za momke i djevojke, a nakon toga od 14:15 slijedi finale u mješovitoj štafeti na 3000m.

Program u “Peki” Pale je počeo u 09:00 ujutro kada su počeli polufinalni mečevi, a od 13:30 se igraju finalni mečevi. Za treće mjesto se bore Mađarska i Poljska, dok se u finalu, za zlatnu medalju bore Velika Britanija i Švicarska!

NAŠI PARTNERI