Završena takmičenja u skijaškom trčanju i snowboardu

Završeno je takmičenje u CrossCountry u disciplini Sprint za djevojke i muškarce. Prvo mjesto osvojio je Andreas Bergsland, iz Norveške, startni broj 11. Drugo mjesto osvojio je Rus Artem Maximov, startni broj 8, a treće mjesto zauzeo je također Rus Sergey Volkov, startni broj 3.

U ženskoj kategoriji, najbolja je bila Poljakinja Monika Skinder, startni broj 2, druga je Ruskinja Alena Baranova, startni broj 1, a trećeplasirana je Norvežanka Sigrid Leseth Foeyen, startni broj 8.

Danas je na Bjelašnici zavešeno takmičenje u Snowboard Big Airu, u konkurenciji muškaraca i djevojaka. Pobjedu u muškoj konkurenciji još jednom je ostvario Nick Pounter iz Švicarske sa startnim brojem 41. On je osvojio 184,25 bodova. Drugi je bio Litvanac Motiejus Morauskas sa startnim brojem 38, osvojio je 183.0 bodova. Bronzana medalja pripala je takmičaru sa rednim brojem 44, iz V. Britanije, Gabrielu Adamsu. Adams je osvojio 169,25 bodova.

U ženskoj konkurenciji zlatnu medalju je osvojila Švicarkinja Bianca Gisler, startni broj 6, sa 167.0 bodova. Drugoplasirana je bila Lena Mueller,(startni br 4) koja je osvojila 155.75. Treće mjesto i bronza u konkurenciji djevojaka pripalo je Norvežanki Espeli Stine Olsen, njen startni broj je bio 21, a osvojila je 118.75 bodova.

NAŠI PARTNERI