Umjetničko klizanje, "Sarajevo Open 2018" ( Zetra)

U organizaciji Saveza klizačkih sportova Bosne i Hercegovine, u Olimpijskoj dvorani "Juan Antonio Samaranch" (Zetra) od 1. do 4. marta ove godine održano je Međunarodno takmičenje u umjetničkom klizanju "Sarajevo Open 2018".

Na ovom takmičenju nastupilo je 125 takmičara iz 15 zemalja: Turska, Slovenija, Srbija, Hrvatska, Austrija, Njemačka, Italija, Finska, Švedska, Češka, Slovačka, Bugarska, Ujedinjeni Arapski Emirati, Bjelorusija i Bosna i Hercegovina. Sudijski panel se sastojao od 10 međunarodnih sudija i kontrolora/specijalista među kojima su biti predsjednica i potpredsjednica Austrijskog klizačkog saveza, vođa zlatnog njemačkog tima na upravo završenoj Olimpijadi u J. Koreji i visoki zvaničnik ISU (Međunarodna klizačka unija).

Bosna i Hercegovina od ove sezone ima kompletan domaći sudijski panel kao i najnoviju sudijsku opremu.

Najviše zlatnih medalja osvojila je Turska čiji predstavici su pored medalja u Ankaru ponijeli i Pehar Sarajevo Opena.

Naši predstavnici su imali dobar nastup. Izdvaja se nastup naših juniorki Alme Šehić (11.) i Neire Kiso (13.), Zare Husedžinović koja je zauzela 14. poziciju u kategoriji Basic Novice A II, kao i Lajlu Mučić koja je bila 5. u kategoriji Chicks Girls, te Henu Uzunović koja je bila 8. u kategoriji Cubs Girls.

Organizacija je dobila pohvalu učesnika i međunarodnih sudija koji su se zahvalili na gostoprimstvu i izrazili želju da učestvuju i sljedeće godine.

Ovogodišnji Sarajevo Open poslužio je i kao testno takmičenje za EYOF 2019.

NAŠI PARTNERI